Blog

Met glinsteringen in je ogen

Met glinsteringen in je ogen dans je de sterren van de hemel.
Een kleurrijk lint vormt een regenboog in de lucht.
Rechtsom, linksom, je geniet van het moment.
Het maakt niet uit welke draai je maakt.
Er is geen goed, er is geen fout.
Er is alleen maar dansen, met glinsteringen in je ogen.
 
 

Izaura

Lieve Izaura,
 
Wat is het mooi om te zien hoe enthousiast je bent als we bij ons vakantiehuisje aan komen. Je geeft ons gelijk een rondleiding en ontdekt in 1 van de slaapkamers een mooi stapelbed. "Ik kan het gewoon niet geloven, roep je blij... zo'n mooi bed. Daar ga ik slapen." Je richt je kamertje in, al je speelgoed komt in de kast en je knuffelolifantje leg je op je bed. "Mama, het voelt hier net als thuis!"
 
Het is wel eens anders geweest. De eerste vakanties waren nog al een uitdaging. We gingen altijd 3 weken, waarvan jij er 2 nodig had om je überhaupt veilig te voelen in de nieuwe omgeving. Je had het zwaar, je had last van woede aanvallen. Je wilde niet douchen, je wilde je niet aankleden en al helemaal niet slapen. Je was constant overprikkelt. Alles was gewoon teveel voor je. Hele avonden liep ik rondjes door het huisje met jou op mijn arm, probeerde ik je op je gemak te stellen, te wiegen en zong ik liedjes. Als niks werkte dan deden we je in de buggy en gingen we buiten (als het al donker was) net zo lang rondjes lopen tot dat je in slaap viel.
 
Zo lang jij je niet veilig voelde was er voor jou ook geen mogelijkheid om te spelen. De speeltuin en het zwembad liep je met een grote boog om heen. Die vakanties bleven wij bijna de hele dag bij het huisje om jou niet nog meer te overprikkelen.
 
Ik denk zelf dat dit alles (naast je gevoeligheid) ook te maken heeft gehad met de ingeleide super snelle bevalling. Je werd als het ware uit je vertrouwde omgeving gerukt. Ik kan me zo voorstellen dat het heftig is om op deze manier op de wereld te komen. Je hebt al vanaf dag 1 moeite gehad om je veilig te voelen en slapen zonder mij werd helemaal niks. Gelukkig heb ik altijd mijn moeder instinct gevolgd en heb ik je die veiligheid die je bij mij zocht altijd gegeven en sliep jij lekker tussen ons in. Iets waar wij nooit moeite mee hebben gehad. Als ik dan nu zie hoe dol enthousiast je bent, gelijk gaat spelen, geniet van het zwembad en snel vriendjes maakt, dan ben ik zo trots!!! Trots op jou, trots op ons als gezin, maar vooral heel erg blij dat je je eindelijk thuis voelt en de mooie wereld aan het ontdekken bent.
 

Day in the life - Familie Uri

 

 

6 tips om betere foto's te maken van je kinderen

Hier zijn 6 simpele tips die je zullen helpen om betere foto's te maken van je kinderen.

Rechte horizon

Let altijd op de horizon. Dit is 1 van de meest gemaakte fouten, maar ook makkelijk te herstellen. De volgende keer als je foto's gaat maken zorg dan dat de horizon recht loopt.

Een scheve horizon werkt  bijna nooit op een foto, tenzij je er bewust voor gekozen hebt dit te doen. 

Welkom lieve Fiene

5 maart was het dan zo ver. Gwenn stuurde mij een smsje dat Elise aan het bevallen was. Zo spannend, mijn eerste just born reportage en dan ook nog eens van hele goede vrienden. Ik vergeet het nooit meer! Na die sms ben ik als een speer naar het Erasmus MC gereden. Onderweg keek ik naar de zon die achter de wolken tevoorschijn kwam en kon ik alleen maar denken aan dat kleine wondertje dat onderweg was naar deze wereld. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek het allemaal nog even te duren. We hadden afgesproken dat ik foto's zou maken net na de bevalling. Dus ik bleef beneden wachten tot Gwenn en Elise klaar waren om mij te ontvangen. Gwenn kwam me halen. Ik kom de kamer binnen en dan zie je zo'n mooi klein meisje liggen in de armen van haar mama. Wat een speciaal moment om daar als eerste aanwezig te zijn. Ik ben zo dankbaar dat ik deze mooie kostbare momenten van Gwenn, Elise en Fiene mocht vast leggen.