Izaura

Lieve Izaura,
 
Wat is het mooi om te zien hoe enthousiast je bent als we bij ons vakantiehuisje aan komen. Je geeft ons gelijk een rondleiding en ontdekt in 1 van de slaapkamers een mooi stapelbed. "Ik kan het gewoon niet geloven, roep je blij... zo'n mooi bed. Daar ga ik slapen." Je richt je kamertje in, al je speelgoed komt in de kast en je knuffelolifantje leg je op je bed. "Mama, het voelt hier net als thuis!"
 
Het is wel eens anders geweest. De eerste vakanties waren nog al een uitdaging. We gingen altijd 3 weken, waarvan jij er 2 nodig had om je überhaupt veilig te voelen in de nieuwe omgeving. Je had het zwaar, je had last van woede aanvallen. Je wilde niet douchen, je wilde je niet aankleden en al helemaal niet slapen. Je was constant overprikkelt. Alles was gewoon teveel voor je. Hele avonden liep ik rondjes door het huisje met jou op mijn arm, probeerde ik je op je gemak te stellen, te wiegen en zong ik liedjes. Als niks werkte dan deden we je in de buggy en gingen we buiten (als het al donker was) net zo lang rondjes lopen tot dat je in slaap viel.
 
Zo lang jij je niet veilig voelde was er voor jou ook geen mogelijkheid om te spelen. De speeltuin en het zwembad liep je met een grote boog om heen. Die vakanties bleven wij bijna de hele dag bij het huisje om jou niet nog meer te overprikkelen.
 
Ik denk zelf dat dit alles (naast je gevoeligheid) ook te maken heeft gehad met de ingeleide super snelle bevalling. Je werd als het ware uit je vertrouwde omgeving gerukt. Ik kan me zo voorstellen dat het heftig is om op deze manier op de wereld te komen. Je hebt al vanaf dag 1 moeite gehad om je veilig te voelen en slapen zonder mij werd helemaal niks. Gelukkig heb ik altijd mijn moeder instinct gevolgd en heb ik je die veiligheid die je bij mij zocht altijd gegeven en sliep jij lekker tussen ons in. Iets waar wij nooit moeite mee hebben gehad. Als ik dan nu zie hoe dol enthousiast je bent, gelijk gaat spelen, geniet van het zwembad en snel vriendjes maakt, dan ben ik zo trots!!! Trots op jou, trots op ons als gezin, maar vooral heel erg blij dat je je eindelijk thuis voelt en de mooie wereld aan het ontdekken bent.