6 tips om betere foto's te maken van je kinderen

Hier zijn 6 simpele tips die je zullen helpen om betere foto's te maken van je kinderen.

Rechte horizon

Let altijd op de horizon. Dit is 1 van de meest gemaakte fouten, maar ook makkelijk te herstellen. De volgende keer als je foto's gaat maken zorg dan dat de horizon recht loopt.

Een scheve horizon werkt  bijna nooit op een foto, tenzij je er bewust voor gekozen hebt dit te doen. 

Fotografeer op ooghoogte van je kind

We bekijken kinderen bijna altijd van bovenaf. Fotografeer op ooghoogte van je kind, of zelfs lager. Dit maakt je foto een stuk interessanter.

Het is dan net alsof we onderdeel uitmaken van dat moment.

Focus op het moment

Probeer te bedenken waarom je een foto maakt. Soms wil je gewoon het moment vast leggen, maar bedenk dan waarom. Wat is het dat je aandacht trekt?

Als je dochter aan het spelen is, maak dan niet gelijk een foto van de hele scene, maar probeer je eens af te vragen wat je nou het leukste vindt aan dat moment.

Gaat het om haar gezichtsuitdrukking? Of juist om hoe lief ze haar pop probeert te verzorgen? Bedenk dat en maak dan een foto.

Soms baal je want dan denk je dat je net een bepaald moment gemist hebt, maar onthoud dat kinderen bijna altijd alles herhalen. Mijn dochter was het raam aan het schoon maken :-) 

Ik heb mijn camera gepakt en ging op ooghoogte zitten en wachtte op de herhaling. 

Laat ze lekker hun eigen ding doen

Vraag niet aan je kinderen om naar de camera te kijken of om te lachen. Praat met ze, maar laat ze hun eigen ding doen. Neem de tijd om foto's te maken en kijk wat er gebeurt.

Laat je kinderen zijn wie ze zijn en je zal merken dat je veel meer leven en emotie in je foto's terug zal zien. 

Blijf fotograferen tijdens het moment

Stop niet met fotograferen na 1 of 2 foto's. Stel je zoon of dochter is lekker aan het tekenen en gaat er helemaal in op. Om het beste uit dat moment te halen moet je niet na 1 of 2 foto's stoppen.

Wacht! en blijf fotograferen. Misschien steekt hij ineens zijn tong uit, of trekt hij een heel geconcentreerd gezicht. De foto zal dan zoveel beter zijn en het kost maar een paar minuten extra. 

Fotografeer details

Ga er dichter op zitten en fotografeer details. De vieze nagels van het spelen met zand, de natte haren na een regenbui of kraaltjes waarmee je dochter een ketting maakt.

Detail foto's zijn misschien niet altijd de beste foto's als je ze afzonderlijk bekijkt, maar ze kunnen wel een verhaal compleet maken. Toen mijn dochter 2 was wilde zij absoluut niet

met haar voeten in het zand. Op het strand zat ze altijd op een handdoek en als ze moest lopen, dan moesten we haar tillen.

Op deze foto zie je dat ze ook nog een andere oplossing had gevonden.